Strøm på telefonen hele dagen... How to?

Danske mødre er virkelig seje!

… Det slår en ny stor undersøgelse i hvert fald fast. Danmark ligger i toppen på verdensplan, når det gælder andelen af mødre i beskæftigelse. Det er bemærkelsesværdigt, at så mange danske mødre med børn helt ned i vuggestuealderen arbejder, konstaterer forskere i en artikel fra KL.

Helt ærligt, hvor sejt er det ikke lige!? High fives til alle danske mødre, der i forvejen klarer verdens hårdeste job – nemlig det at være mor.

fullsizerender

Men hvad der slog mig i artiklen er også, at udover det gavner den generelle samfundsøkonomi, så er det også en belastning for parforholdet og det at få en familie til at fungere. Mens det i mange andre lande er normen, at mødre går hjemme og passer hus og børn, forsøger vi danske kvinder at jonglere alt på én gang. Vi gør karriere, vil gerne bo lækkert, får dårlig samvittighed hvis vi henter vores børn senere end kl. 16 og ikke holder 4 ugers sommeferie. Derudover vil vi gerne leve korrekt og palæo-agtigt, dyrke yoga, have styr på stilen og have lækkert hår og velplejede negle. Bliver næsten træt bare af at remse det op.

Ikke at jeg ikke selv kan nikke genkendende til alle ovenstående kriterier. Jeg har valgt at gøre karriere og jeg holdte ikke et års barsel. Men jeg har valgt den selvstændige levevej. Det betyder, at jeg naturligvis arbejder meget, men også på mine egne præmisser. Jeg henter sjældent Alba senere end kl 15, vi tager os god tid om morgen (luksusbarnet vågner sjældent før kl. 07.3o) og vi holder weekend når det er weekend. Til gengæld arbejder jeg tit om aftenen når Alba sover, og jeg har en dårlig vane med at tjekke mails og opdatere på Instagram når jeg ser film på sofaen. Jeg har ikke set skyggen af et fitnesscenter siden jeg var gravid og vi får ikke stenadlerkost og bager speltbrød. Men vi går ture, løber en tur med babyjoggeren og kigger på ænder i skoven. Vi spiser grøntager og frugt og bager bananpandekager om søndagen og henter pizza og spiser slik om fredagen til Disney sjov.

Og ved I hvad? Det er fandme godt nok! Det er mere end godt nok. Vi mødre er nød til at rose os selv og hinanden. Spørg bare forskerne, der udråber danske mødre som forbilleder for verdens andre lande.

Ros på en fredag!

Må I få en skøn weekend.

// Marlene

3 kommentarer

 • Mie

  *God weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Skøøøn læsning
  Sidder jo og blir helt rørt over det sidste afsnit ☺️
  For ja det er fandme godt nok, det er vi bare virkelige dårlige til at tænke og sige højt!!!

  Gid weekend og tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mama

   Dejligt du føger med og kan lide vores indlæg Mie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strøm på telefonen hele dagen... How to?