Torsdags tip - Her finder du skønne ferieboliger i Italien

Pottetræning – how to?

Som endnu et skridt væk fra baby-verdenen er Alba nu begyndt at gå på potte. Ellers nærmere bestemt toilet med sikkerhedsbræt, så hendes lille numse ikke ryger igennem. Meget hurtigt konstaterede hun nemlig, at potten var for dukker eller moar !? Faktisk begyndte hun på potte-træning et par måneder inden hendes 2 års-fødselsdag. Primært fordi hun selv viste interesse i det og fordi mormor og morfar havde købt hende en potte. Jeg er nemlig ikke sådan en slags mor der sådan på den måde spejler mit barn i andres eller laver sammenligninger. Måske er det fordi, at Alba boede største delen af sit første leveår med os i Tyrkiet. Jeg havde altså ingen mødregruppe eller veninder med jævnaldrende børn jeg kunne sammenligne med. Det eneste bare nogenlunde sammenlignings grundlag jeg havde, udover Google naturligvis, var min egen mor. På en Skype-samtale da Alba netop havde rundet 1/2 år konstaterede min mor, at vi (min tvillingebror) og jeg altså nærmest spiste med kniv og gaffel, gik sikkert med oprejst pande, aldrig vågnede før kl 8 og så småt var startet på at sidde på potte da vi var i den alder.

fullsizerender

Hvis man kender min mor ved man, at overdrivelse fremmer forståelsen. Noget min far bekræftede da han nogle uger senere gravede hjemmevideoer frem der mest af alt fremviste to tykke babyer der græd og guffede på sutteflasker. Den med kl 8 passede måske meget godt, eftersom videoen også kunne vise to overgearede tumlinger der stadig var vågne kl 21.30 om aftenen. Børneopdragelse i 80’erne var bare something else.

Anyways, Alba laver altså nu så godt som aldrig “puha” i bleen. Hun siger selv til, og husker det faktisk også nogle gange bare når hun skal tisse. Vi er meget opmærksomme på det og spørger hende flere gange om dagen om hun skal på toilet, hun kan nemlig godt glemme det hvis hun er for optaget af leg. Hun er meget stolt af sine bedrifter på toilettet og invitere gerne vores gæster med på kig når hun skal på toilet. En sådan seance kan let tage 20 minutter, alt imens hun kigger på Ipad, underholder og fortæller “når der kommer en stor en”. Når det hele er overstået skyller hun pænt ud og råber “farvel puha”. Faktisk er hun ved at være så sikker i det, at jeg, udover de obligatoriske horder af legetøj, har købt hende undertøj til jul.

Min pointe er, at pottetræning nok bør tages op når barnet selv virker klar og vigtigst af alt viser interesse for det. Man får sjældent noget godt ud af at presse sit barn. Husk desuden, at pottetræning tager tid. Toiletbesøg er ikke noget der overstås på 2 minutter i starten, barnet skal have tid, ros og en følelse af ro til at lære den nye vane at kende.

 

// Marlene

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdags tip - Her finder du skønne ferieboliger i Italien