De bedste tilbud på børnetøj samlet ét sted

Når man er mor til en pige…

Engang i mellem, for tiden faktisk ret ofte, rammer en tanke mig. Tanken om, hvad det er for en verden jeg har sat mit barn i.

Mens krig og terror nærmest er blevet hverdag, i hvert fald på verdens plan, og Trump bygger murer i bedste Kold-krigs-stil, går Alba trygt og udvidende rundt her i Aarhus.

IMG_1544

Alba er kærlig, ærlig og uden skyggen af fordomme. I vuggestuen var hun kærester med Shehab, indtil han rykkede i børnehave. Nu er hun vist nok kæreste med Yasemin, en pige. Hendes livret er risengrød og hendes bedsteven er morfar. På gaden siger hun hjertevarmt Hej til den hjemløse mand foran Fakta, der dag efter dag forsøger at sælge os Hus Forbi (det lykkedes jævnligt) og i bussen sender hun kysmund til damen med tørklædet. Hun ser ikke racer, religion eller seksuel orientering, hun ser bare mennesker. En del af mig håber inderligt, at hun kan bevare et sådan livssyn resten af sine dage – naturligvis på en mere nuanceret måde med alderen.

På et mere personligt plan, tænker jeg tit over det der med at være pige-mor. At være mor til en lille dame, som gerne skulle vokse op med mig som hendes vigtigste forbillede. Et lille menneske, der spejler sig i mig og mine handlinger. Derfor forsøger jeg hver dag, at lære hende at behandle andre mennesker pænt og retfærdigt. En af mine vigtigste værdier i livet, har altid været, at tro på det gode i alle mennesker – om ikke andet, indtil det modsatte er bevist. Gennem tiden er jeg derfor jævnligt blevet kaldt både naiv og godtroende. Noget der da også flere gange har bidt mig i røven på det groveste. Det ændrer dog ikke ved, at jeg kan se mig selv i spejlet hver morgen og sove godt om natten, fordi jeg ved jeg har behandlet andre, som jeg ville ønske de behandlede mig. Det betyder ikke, at man skal lade sig trampe på og undlade at stille krav til andre mennesker. Tværtimod! Her i livet må de fleste af os engang i mellem erkende, at nogle mennesker bare ikke fortjener en plads i vores hjerte eller hverdag. Hvor hård den erkendelse end måtte være. Menneskelige relationer, forhold, familie, venskaber  kræver gensidig respekt og interesse. Ellers dør det hen.

Derfor, er de mennesker der bliver og er en del af mit og Albas liv nøje udvalgt, på den måde kan jeg nemlig passe på os.

Som mor, ønsker jeg naturligvis at beskytte Alba mod alt det onde verden kan byde på. Aller helst vil jeg gerne pakke hende ind i vat og sørge for, at hun aldrig bliver udsat for skuffelser, løgne eller svigt. En opgave der realistisk set, nok ikke helt er mig mulig. I stedet må jeg udruste hende med gode værdier, et positivt livssyn og en næste-kærlighed der sparker røv!

 

Torsdags-tanker fra mig til jer <3

 

// Marlene

6 kommentarer

 • Henny Frandsen

  Med en mor, der ser mennesker og ikke racer og er så reflekteret har Alba de bedste forudsætninger for sin opvækst. Du er hendes rollemodel. Stor respekt til dig Marlene fra Anne Louises mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mama

   Hej Henny.

   Hvor dejligt at høre fra dig! Og tak for de søde ord. Håber I alle har det godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Glæder mig til en hyggelig eftermiddag/aften imorgen og en tidlig lørdag morgen, med hygge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Du er fantastisk…- fantastisk skrevet. Elsker jer og glæder mig til lørdag❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste tilbud på børnetøj samlet ét sted