I'm back...

Sådan rejser du med en 3-årig

Hej Mamas,

Jeg får ofte spørgsmålet “hvordan orker du at rejse rundt med et barn”? Ærligt, så har jeg aldrig set det som et problem. Alba har altid været vant til at komme med mig rundt alle steder, hun var blot 5 uger gammel da hun første gang sad i en flyvemaskine. Siden hen har hun besøgt en imponerende udvalg af Europas lande og om blot halv anden uge sætter vi atter kursen med varmere himmelstrøg – nærmere bestemt Mallorca (billeder følger naturligvis).
Faktisk tror jeg i bund og grund, at det bare handler om vane og planlægning.

img_1618

Personligt styrer jeg uden om storbyferier, så langt rækker min tålmodighed dog ikke med en 3-årig. Dem prioriterer jeg i et mere voksent selskab. Nu hører jeg, som de af jer der kender mig udemærket godt ved, ikke under den pædagogisk korrekte type, når det kommer til mor og opdrager-rollen.Tag derfor nedenstående tips med et gram salt 😉

– Badeferier er vejen frem. Vælg et børnevenligt hotel. Gerne et med legeplads, børnepool og som minimum morgenmad på stedet.

– Vælg en lejlighed eller hotelværelse med altan, så der er mulighed for voksentid og vino når barnet sover

– Undgå flyveture på mere end 5 timer, det kommer du heldigvis relativt langt med

– Tro ikke at du skal på daglige sightseeing ture, nyd i stedet for afslapning ved poolen og gør udflugterne til halvdagsture spredt godt ud over ferien

– Gennemtænk din pakning grundigt, både til flyveturen og til selve ferien. Ærligt, så har jeg endnu ikke overlevet en rejse uden en Ipad. Herhjemme er Gurli Gris og Dora the Explorer et gigantisk hit pt. I håndbagagen har jeg også altid Albas yndlings bamse og et udvalg af hendes favorit snacks – det får lige det hele til at forløbe lidt bedre. Og alle kneb gælder jo. Ik?
Derudover plejer jeg at pakke legetøj som ikke fylder alt for meget. Herunder badering, pixie-bøger, vendespil og små dukker.

Endelig så tror jeg det handler om, at huske på at alle gerne skal have noget ud af ferien. Det skal hverken kun være på de voksnes eller børnenes præmisser. I min verden er det ikke forældrenes opgave at underholde børn fra morgen til aften, de skal også lære at lege selv. Omvendt kan man ikke forvente, at man kan sippe cocktails ved poolen og dagdrømme dagen lang på solsengen.

You give some, you take some.

Måske er nogle af jer ved at planlægge sommerferien? Skriv endelig til mig, hvis I har yderligere spørgsmål eller mangler tips til børnevenlige steder.

// Marlene

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I'm back...