Et stort savn...

Dating som alene-mor…

Jeg finder ALDRIG en kæreste. En sætning jeg tudede mine veninders øre fulde med, umiddelbart efter jeg var blevet alene med Alba. I husker måske fra dette indlæg, at jeg fra Alba var fyldt 2 år pludselig besiddede den frygtindgydende titel som alene-mor.

Som så mange andre i samme båd, blev jeg ramt af en form for panik. Hvordan skulle jeg klare hverdagen? Hvordan skulle jeg udfylde rollen som forældre på en-mands hånd? Og hvordan skulle jeg få tid til et privatliv og herunder ikke ende som evigheds single?

Ganske vist forsøgte mine veninder at berolige mig, det bedste de havde lært. Alligevel blev jeg ramt af tanker som “hvem gider have én med et barn?” og “hvordan skal jeg møde en fyr, jeg får jo aldrig mere tid til at gå ud!?”.

Men ved I hvad? Det viste sig, at det slet slet ikke var så umuligt som først antaget.

Trods det bedrøvelige i det, så taler statistikkerne for sig selv: Næsten 50% af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse. Og for par med børn ender forholdet oftest inden det yngste barn er fyldt 2 år.

Ergo, så er jeg altså langt fra den eneste kvinde i kongeriet, der er endt som alene-mor. Det betyder også, at rigtig mange mænd der ude faktisk ikke er så skræmt over din rolle som nogens mor, som du måske havde frygtet.

I virkeligheden tror jeg også, det handler om din egen selvopfattelse. Jeg er med på, at der kan være mange forskellige grunde til, at man ender som enlig forældre. Nogle grunde så hårde og barske, at det kan tage lang tid før man er ovenpå igen, og atter er klar til at møde en ny.

Mit bedste råd er derfor: Prioriter dig selv og vær ikke bange for at spørge om hjælp! Naturligvis vil dit barn eller børn altid være din første prioritet, men husk også dig selv. Find tid til træning, eller andet der giver dig en bedre selvværdsfølelse. Spørg din familie eller omgangskreds om de kan lokkes til at babysitte, så du kan gå til frisør, løbe en tur, eller ja gå på date.

Og når du så møder en sød fyr, for det gør du på et tidspunkt – i hvert fald hvis du er åben for det. Så sørg for, særligt hvis han ikke selv har børn, at få afstemningsforvent. Han kan nemt have nogle forventninger du simpelthen ikke kan møde, netop fordi du er alenemor – et liv der kræver nøje planlægning og struktur.

Min kæreste kom ind i mit og Albas liv et lille halvt år før Alba fyldte 3. Han har fra en start accepteret, at det er min datter der er mine klare første prioritet. Ofte joker han med, at jeg aldrig kommer til elske ham så meget, som jeg elsker Alba. Man at han egentlig er okay med det, hvis jeg bare holder halvt så meget af ham, som jeg gør af hende.

Her, snart halvanden år senere, er han her sgu stadig. Selvom Alba var grunden til, at han i evigheder måtte vente på date nr. 2, og at hun overtegnede hans nyindkøbte sengetøj med en sprittuds første gang hun var i hans hjem samt meddelte med en 2-årigs særlige bestemthed “kun mig må kysse mor”, så tror jeg faktisk, han elsker hende næsten lige så meget som mig.

En lille mor-motivation fra mig til jer <3

// Marlene

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et stort savn...