Tirsdags-tip: Julegave til kæresten

Nu som mor til en 4-årig

… Eller det vil sige, det har jeg faktisk været i to uger nu. Jeg gætter på mange af jer mødre har det på samme måde som mig, det der med at det er noget helt særligt, når vores (små) børn fylder år. En ting er, at man naturligvis glæder sig til at møg-forkæle guldklumpen med gaver og kage, men noget andet er påmindelse om, at det nu er endnu et år længere siden, at dit barn kom til verden.

Selvom jeg har glemt rigtig meget om, hvordan det er at have et spædbarn, så føler jeg på samme tid, at det nærmest var for nylig, jeg holdte Alba i mine arme for første gang.

Anyways, inden jeg bliver for sentimental, må jeg heller komme til pointen. For hver fødselsdag Alba har haft eller milepæl nået, har jeg her på bloggen lavet en lille sjov status over hendes udvikling. I år ingen undtagelse, for når man er en pige på 4 år, kan man:

 • Cykle på cykel (næsten uden støttefødder)
 • Tælle til 30 på dansk og 10 på engelsk
 • Navngive alle farver på engelsk
 • Synge (skråle) et repotoir  på ca. 30 forskellige sange
 • Udtrykke følelser, stærkt og ofte, såsom “Elsker dig 100”, “Mor, har bare savnet dig mega meget”, “Nu bliver jeg altså ked af det” (når man for besked på at spise sine grøntsager) og “Jeg tror vist jeg er lidt træt” (når man får besked på at rydde sit værelse op)
 • Have klare holdninger til tøjvalg. “Jeg ville IKKE have drenge-tøj på” (sagt om alt der ikke er kjole eller nederdel)
 • Skrive sit navn
 • Drømme om sit bryllup (med morfar)
 • Lave Yoga (ish)
 • Hjælpe til i køkkenet
 • Være på playdate helt uden at savne sin mor
 • Have mere en én kæreste

På ufatteligt mange måder gad jeg godt at være 4 år igen – om ikke andet bare for en dag. Det er en fantastisk alder, hvor man for alvor oplever sit barns egentlige personlighed.

Hvis I har lyst, kan I læse tidligere status opsummeringer her, her og her.

// Marlene

 

1 kommentar

 • Helle

  Årh 4 år <3. Skal hun så ikke snart være storesøster :)?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdags-tip: Julegave til kæresten