5 bud på kjoler til julens fester - spar 20% KUN i dag

Når et barn rammes af kræft…

Hver dag priser jeg mig lykkelig for, at min lille pige er sund, rask og glad. For som mor kan man ikke forestille sig noget værre, end at ens barn skulle blive alvorligt syg.

Helt grundlæggende trives jeg bedst med, formodentlig ligesom de fleste andre, at tænke på alle livets gode ting. Aller helst vil jeg gerne blokkere fra min bevidsthed, at der hver eneste dag er mennesker, der dør af sult, kvinder der undertrykkes, børn der mishandles og folk der mister deres kære i en naturkatastrofe, i et trafikuheld eller til en uhelbredelig sygdom. Og netop sidstnævnte er desværre ofte, hvad kræft er. Kræft, eller mere specifikt cancer, er en sygdom, der rammer ca. hver tredje dansker. Heldigvis overlever 6 ud af 10 en kræftsygdom, men så er der alle dem, der ikke gør. Værst er det naturligvis, når børn rammes af cancer. Det strider ganske enkelt mod alt ret og fornuft, når et barn tages fra os. Og netop det arbejder Børnecancerfonden for skal ske i langt mindre grad.

Børnecancerfonden er en privat og selvstændig fond, som blev stiftet i 1995 af overlæge, dr.med., Henrik Hertz. Fondens formål er at hjælpe børn med kræft i Danmark. Det gøres ved at øge befolkningens viden om kræft hos børn, styrke forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn samt forbedre vilkårene for de syge børn og deres familier.

For at få et indblik i hvad der sker, når en familie rammes af en kræftdiagnose, kan I se denne gribende video.

Hvis du kunne tænke dig at støtte op om Børnecancerfondens vigtige arbejde, kan du gøre følgende:

Et håb for Laura – SMS Laura til 1204

Vidste du:

  • Kræft er den hyppigste medicinske dødsårsag hos danske børn over et år
  • Overlevelsesraten for børn med kræft er heldigvis forbedret med knap 20 pct. de seneste 20 år, blandt andet fordi behandlingen er intensiveret. Konsekvensen er dog, at halvdelen af de børn, der overlever, har varige skader efter behandlingen.

Selv har jeg mistet flere nære familiemedlemmer til denne forfærdelige og altødelæggende sygdom. Men tanken om at ens barn skulle rammes af cancer, er i sig selv ubærlig. Bare Alba har ondt i maven eller klager over hovedpine, rammes jeg straks af følelsen “bare jeg dog kunne overføre hendes smerte til mig selv”. For forældre med et dødeligt sygt barn går deres verden simpelthen i stå. Ved at give en donation til Børnecancerfonden er du med til at gøres deres liv en lille smule lettere samt forhåbentlig forbedre helbredsraten blandt kræftsyge børn.

Følg dette link og støt fonden. Det gør jeg!

// Marlene

 

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 bud på kjoler til julens fester - spar 20% KUN i dag