Rene produkter til gravide...

Gud, hvor er du blevet stor!

Har I (her mener jeg måske mest andre, der også er eller har været gravide) også tænkt over, hvordan en lille bule på maven, pludselig giver folk en følelse af, at de kan tillade sige at kommentere på din størrelse?

Egentlig kan jeg godt huske det fra min graviditet med Alba. Har voksede min mave en smule langsomt – i hvert fald i forhold til normen – hvilket indløste kommentarer fra nærmest fremmede i stil med ”burde du ikke være større?”, ”Er du sikker på barnet vokser, som det skal?”, ”Spiser du ikke noget?” etc etc. Dengang kan jeg huske, at kommentarer som disse faktisk gjorde mig ked af det, og nærmest bange for at noget måske reelt var galt.

I denne graviditet er maven vokset mere efter normalen, men igen hvad er normalt? De af jer der kender mig, ved at jeg er en forholdsvis lille pige på sølle 163 cm. Så da en kunde i butikken i går sagde til mig, at ”min bette krop da snart tippede forover” hvis maven voksede meget mere, blev jeg ærlig talt mundlam. Jeg mener, hvorfor er det okay at tale sådan blot fordi man er gravid? En anden havde en klar og nærmest skarp holdning om, at jeg burde ligge på sofaen fremfor lange dage i butikken.

Jeg er af den klare overbevisning, at en graviditet ikke er en sygdom. Det er en gave, som man bør bære med ære og stolthed, i hvert fald hvis man ikke er ramt af betydelige gener som kvalme eller bækkenløsning.

Min pointe er nok bare, at nej det er ikke okay for fremmede at røre ved min gravide mave eller kommentere på om jeg burde være større eller mindre.

Overskriften på dette indlæg henviser i øvrigt til en samtale jeg overhørte på en kaffebare tidligere på måneden. En smuk gravid kvinde stod i køen og ventede på sin latte to-go, pludselig udbrød en anden kvinde, der netop var trådt ind ad døren, direkte henvendt til den gravide ”Gud, hvor er du blevet stor! Kunne næsten ikke genkende dig”.

Come on, hvem kan se de fede i at blive mødt af en sådan kommentar? Gravid eller ej.

Tanker på en solrig onsdag fra mg til jer <3.

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rene produkter til gravide...