Noget om sure børn...

Franske fornemmelser…

Netop hjemvendt fra en lille uges “ferie” i det Sydfranske i selskab med Mini me, kæreste og et vennepar. Når jeg skriver “ferie” er det fordi det ord lidt får en anden betydning når man er forældre – især når man som os er velsignet med et yderst aktivt barn. Jo vist vi fik solet os, drukket spandevis af rosé, shoppet og nydt ferielivet. Alt imens vi jagtede rundt efter A i mine forældres meget lidt børnevenlige sommerhus og blev sparket op kl 6 om morgenen – en kende tømmermændsramt fra aftenens vin-indtag.

Da vi trillede klapvognen rundt i Cannes gader inkl. ét styk isspisende halvandenårig fik jeg en helt særlig stærk følelse af nostalgi. Siden jeg var teenager har jeg holde ferie i Cannes, gået i skole der, sågar boet der – hvert et ophold har indeholdt byture, egotid, flirtende franskmænd og meget lidt baby. En sjov fornemmelse, at en hel by kan føles som om den hører til i et tidligere liv.

Anyways, hvis du skulle være så heldig at slå vejen forbi Provence-området i din sommerferie, kommer her et par tips til Cannes:

13384786_10153734083672921_1297851212_n

13384895_10153734083567921_268936087_n13414563_10153734083707921_1745003344_n

Shopping

På hovedshopping gaden Rue D’antibes finder du alt fra Zara og Mango til de mere high end boutiques

La Croisette byder på, udover et hav af lukses hoteller og privatstrande, på en sand perlerække af couture shops. Chanel til Gucci you name it, de er der.

La Vielle Ville er den gamle bydel. Her kan du mad-shoppe i de små delikatesse forretninger, drikke vin, spise traditionel fransk mad, købe souvenirs og bare nyde atmosfæren.

 

Spise

Der er caféer og restauranter over alt i Cannes. Nogle mere børnevenlige end andre. La Pizza har det seneste årti hersket som byens foretrukne Italienske restaurant, fredag og lørdag er der typisk kø langt ud på gaden. Folk venter gladeligt. Pizzaen er god. Prisen høj og betjeningen so so. The very best of France.

 

Gå ud

Altså nu har jeg jo ikke været sådan ude ude i Cannes de sidste par år. Men mine kilder fortæller mig, at de samme steder stadig holder.

Palais (lige ved festival palæet). Kun åbent juli + August. Har hvert år et helt nyt interior design og sydkystens bedste line-up.

Baoli. Både spisested og klub. Rygterne siger, at den ejes af den russiske mafia. Dørmændendes udseende peger derhen af. Mænd kommer ikke ind uden kvindeligt selskab eller en meget meget tung pengepung. Hvem sagde fransk snobberi?

Gotha club. En nyere spiller på klub-scenen, der med årene har hevet store internationale kunstnere til.

Baren på det ikoniske Hotel Carlton. Køb dig en overprized drink, tag plads i baren og forvent at gnubbe skuldre med en kendis eller to i løbet af aftenen.

 

I Juli tager vi på en mere børne-minded sommerferie, når vi pakker bilen og tager til sommerhuset i Blåvand på den jyske vestkyst. Kryds fingre for godt vejr!

 

// Marlene

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om sure børn...