Så let kan du bage til børnefødselsdag

Integration i børnehøjde

Alba er nu blevet 3 år. Og guderne skal vide, at jeg sandelig håber, at den trodsige toårsalder nu er parkeret og ikke udvikler sig til de berømte terrible three. Det være sagt, så er jeg skide stolt af at være hendes mor. Hun har klaret børnehave start like a pro, er blefri, har et ordforråd som en lille voksen og taler sågar engelsk på niveau med et skolebarn. Og når ja, så kan hendes lyse krøller og store brune øjne charme selv det mest hårdnakkede menneske. Og hun ved det godt selv!

alba-hviid-3-10-2017

Den anden dag var vi på en af byens mest populære legepladser for unge kaffelatte – drikkende mødre og deres trendy børn (undertegnede inklusiv). I et hjørne af legepladsen legede en lille pige, mens hendes aldrende bedstemor så til fra en nærliggende bænk.

Alba løb hen til pigen og spurgte hvad hun hed, men pigen forstod ikke hvad Alba sagde. Det hindrede dog ikke pigerne i hurtigt at lave en fælles leg. Legen gik ud på, at bedstemoren og jeg skulle indtage en lang række variationer af sandkager. Det viste sig, at de netop var kommet her til landet fra Syrien og således hverken talte eller forstod et ord dansk. Til gengæld kunne de lidt engelsk.

Pludselig kom pigerne løbende hånd i hånd og vil gerne have lov til at rutsje på den store rutsjebane. På vejen derhen fortalte jeg Alba, at pigen kun taler lidt engelsk og ellers et sprog vi ikke forstår. Straks udbryder Alba, henvendt til pigen, ?let?s go?. Da de når til toppen af rutsjebanen begynder begge piger i fælleskab at tælle ned fra 10 ? på engelsk. Ærligt, jeg nærmest revnede af stolthed!

Jeg elsker den måde børn er så umiddelbare på, måden hvorpå de blot ser mennesker og altså ikke racer, kulturer eller religioner. Intet er en hindring for et fællesskab. Efter mere end én times fælles leg skulle pigen hjem, Alba ville med og kunne ikke forstår hvorfor hun ikke bare kunne komme med hjem til pigen. Hun kunne desuden heller ikke forstå hvorfor pigen ikke længere kunne bo i det land, hun kom fra. ? netop den forklaring har jeg i sinde at vente så længe som muligt med at fortælle hende. I mellemtiden vil jeg dagdrømme om, at verden var et lige så smukt og fredeligt sted, som den er i små børns bevidsthed.

 

// Marlene

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så let kan du bage til børnefødselsdag