Spar 20% til børn hos H&M

Børnevenlig guide til Mallorca

Hjemvendt efter en skøn og tiltrængt solferie på Mallorca. Læs med her for tips til en afslappende og børnevenlig ferie.

img_1965

 

Vi bestemte, sådan lidt last minute agtigt, at påskeferien skulle skydes i gang under varmere himmelstrøg end det meget lidt forårslignende vejr, som Danmark pt. har at byde på.

Selvom Mallorca ”kun” har en gennemsnit temperatur på 19 grader i marts, tog vi chancen og bookede 5 dage i Palmanova. Og heldigvis for det, 23 grader og høj sol berigede os hver dag. Tag dog varmere tøj med til om aftenen – når solen går ned, bliver det køligt så tidligt på sæsonen.

Vi fløj med Ryan Air, direkte fly fra Billund til Palma tager små 3 timer. Herefter med taxa til hotellet (en ca. 20 minutters køretur).

 

Hotel

Ved en hurtig søgen på Hotels.com fandt vi frem til Zafira Hotel. Et 4 stjernet resort ideelt til familier med børn, beliggende i Palma Nova. Her bookede vi lejlighed med egen stor terrasse og swim-up pool – en virkelig komfortabel måde at holde ferie på.

Vi fravalgte all inclusive men tilvalgte dog morgenmad, så bliver dagen ligesom startet lidt lettere ud.

img_1939 img_1934 img_1940 img_1959 img_1941

 

På hotellet var vitterligt alt hvad man måtte ønske sig til den perfekte ferie. 3 udendørs pools, 1 indendørs, lille badeland, legeplads, børneklub, bar, restauranter, underholdning, fitness center, supermarked og spa. På alle måder noget for hele familien. Værelset var nyrenoveret og rummeligt, og det lille køkken havde hvad man skulle bruge for at lave en let frokost.

Selvom de fleste dage gik med ren og skær afslapning i solen, bevægede vi dog også væk fra hotellet for at spise samt at opleve Palma.

 

Spisesteder

I kort gåafstand fra hotellet ligger stranden, hvor der vrimler med restauranter. De fleste åbner dog først for spisning kl. 19.30. Derhjemme ville det være Albas sovetid, men med en lur til siesta, kan man holde sig lidt længere vågen. Desuden er jeg også af den overbevisning, at et barn ikke tager skade af at sove i klapvognen mens de voksne nyder et glas vin og resten af middagen.

Første aften besøgte vi Folies Beach Club. Et super trendy sted lige på stranden, gennemtænkt indretning og eminent service. Kokken kom selv og præsenterede maden, og så serverede de den mest cool omgang nuggets med pomfritter jeg længe har set – Alba var henrykt. Maden er asiatisk inspireret og tager udgangspunkt i “share-food”- konceptet.

img_1945 img_1946

 

Alle Trip Advisor og Facebook anbefalinger for Palma Nova området anbefalede os at prøve Pirates beach bar & Grill  , så vi besøgte stedet på vores sidste aften. Lad mig starte med at slå fast, at man på ingen måde skal forvente sig noget fancy. Man kommer der for placeringen midt på stranden, for den store åbne grill, for stemningen og ikke mindst for deres helt fantastiske cocktails. Snyd ikke dig selv for en “Passion mojito” eller en “Fresh strawberry Sangria”. Deres snacks og forretter er også gode, hvilket sammen med et par af de skønne drinks, er nok til at blive mæt. img_1963
img_1943

 

Palma

Hovedstaden Palma har fået noget af et løft de senere år, og er blevet indbegrebet af en trendy storby, der tiltrækker fashionistaer, hipsters og boheme-typer fra hele verden. Den stor havn ligger helt inde ved byen og bugner med enorme lyst yachter.

img_1950

 

Stort set alt shopping er centreret omkring ét område, nemlig hovedgaden La Rambla og sidegaden Carré de la Unio samt området Sant Nicolau. Her finder man alle de spanske Darlings som Zara og Mango, franske favoritter som Sandro og Maje, en stor H&M, og naturligvis en masse fine lokale butikker – alt sammen i gå afstand fra hinanden.

Jeg har en lille personlig regel om, at jeg ikke kan være i Spanien uden at shoppe i Zara. Denne skønne forårs-jakke kom derfor med mig hjem i kufferten.

2175678712_2_3_1 img_1951

 

Vi startede besøget i Palma ud med at spise is fra den berømte is-kæde RivaReno. Isen smager himmelsk og fås i et væld af varianter.

img_1948 img_1949

 

Da eftermiddags-trætheden ramte Alba nød vi en kaffe i solen på La Molienda, mens den lille dame fik en lur i klapvognen.

 

images-1

 

Om aftenen besøgte vi det anmelderroste Duke. Og lad os bare sige, at vi ikke blev skuffede. Stedet emmer af cool, afslappede boheme vibes og maden er i topklasse – på den afslappede måde…. To forretter, en børnemenu, to hovederetter, en dessert for sharing,  vand og en flaske vin for små 600 kr.

img_1955 img_1954

 

Lige ved siden af lå Bunker’s, en restaurant der også roses til skyerne, som bestemt er på min to do næste gang Palma skal besøges.

 

Alt i alt er jeg blevet ret pjattet med Mallorca – og særligt Palma, der er alt andet end det charter-helvede, mange garanteret fortsat forbinder det med.

img_1952

 

// Marlene

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 20% til børn hos H&M