Parfume on demand...

Min store Bali guide…

I sidste uge vendte vi hjem efter 10 fantastiske dage på Bali. De af jer der følger med på Instagram ved også, at jeg fik taget en hel del skønne billeder undervejs. Derfor kommer der her, som lovet, en semi-børnevenlig Bali-guide spækket med billeder fra ferien.

Da jeg for 6 år siden første gang besøgte den indonesiske ø, vidste jeg, at jeg helt sikket ville vende tilbage dertil. Mens mit første besøg var i selskab med en veninde og blev brugt på massere af sjov og ballade, blev denne Bali-rejse tilbragt med hele min familie i forbindelse med min fars 65-års fødselsdag.

Jeg deler guiden op i generelle tips og tricks samt anbefalinger til Canggu, Ubud og øen Nusa Lembongang.

 

Sådan rejser du til Bali:

Vi fandt ret så billige flybilletter med Qatar Airways. Vi fløj fra København – Doha (ca. 6 timer) og derfra Doha – Denpasar (ca. 10 timer). På alle måder en lang rejse, særligt fordi Bali er 7 timer foran i forhold til Danmark, så du kan næsten ikke undgå at blive lidt ramt at jetlag. Vi brugte appen Timeshifter , som helt klart kan anbefales at følge, for at minimere de værste søvnforstyrrelser.

(Læs også min guide til at rejse med en 3-årig)

Godt udstyret med snacks, ipad, tegnegrej og bøger klarede Alba turen like a pro – og var også den eneste, der hverken efter ud eller hjemrejse var mærket at jetlag.

Via AirBnB lejede vi en skøn villa i Canggu med 4 soveværelser, egen pool, havudsigt samt staff der hver dag lavede morgenmad til os og sørgede for at booke diverse udflugter, kørsel, massage etc.

 

 

 

 

Rart at vide:

Kultur/religion: Selvom Indonesien er udpræget muslimsk, så er hovedparten af alle balinesere hinduer – måske af samme årsag finder man praktisk talt små templer på et hvert gadehjørne. I det hele taget er balineserne et enormt venligt og hjælpsomt folkefærd, de tager tingene som det kommer og stiller sig tilfreds med meget lidt – i hvert fald sammenlignet med den levestandard, de fleste af os danskere har sat os. For dem er deres religion en levevis, der giver dem en stærk tro på, at alt ting sker af en grund.

Valuta: Mange steder tager ikke kort, derfor er det en god idé at hæve valuta på forhånd. Man betaler med indonesiske rupier, som har en helt sindssyg værdi – 100.000 Rupiah er således kun = 44 kr. Du kommer også langt med både dollars og euro.

Klima: Året rundt er der en dagstemperatur på ca. 30 grader.  Nov-februar er dog regntid. Ofte regner det om natten, men vi havde en enkelt dag med tæt på heldagsregn.

Prisniveau: Billigt! Du kan leve rigtig billigt på Bali – særligt når det kommer til transport og mad. Tag en taxa øen rundt for ca. 250-300 kr. for en hel dag. Spis lækker morgenmad, frokost eller aftensmad for en flad 50’er eller sip budgetvenlige drinks på de mange low key strandbarer og når ja få en times massage for ca. 60 kr.

Det er derimod tæt på danske priser at købe ind i supermarkedet – så nyd livet og spis med fordel alle dine måltider ude.

Sprog: På Bali taler de deres egen afart af indonesisk. Langt de fleste taler også engelsk – som oftest dog med en tyk accent.

Vacciner: Ca. 6-4 uger inden afrejse bør du blive vaccineret mod stivkrampe og hepatitis. Det kan også anbefales at tage Paraghurt eller andre former for mælkesyre tabeletter både før og under ferien, for at undgå maveproblemer grundet fremmede bakterier.

Transport: Trafikken er fuldstændig kaotisk stort set over alt på øen. En afstand på 25 km kan derfor let tage op imod halvanden time i bil. Mens de lokale benytter scooter som foretrukken transportmiddel, så vil jeg anbefale, at man hopper i en taxa eller hyrer en chauffør – særligt hvis man rejser med børn.

 

Canggu:

Vi boede i kystbyen Canggu, der ligger på Balis sydvestlige side. Det er et moderne surfer paradis, som er noget mere trendy og stilet end de berømte kystbyer Kuta og Seminyak. Stort set alle restauranter, barer, caféer og butikker er ejede af australier og i bybilledet ses primært unge, smukke mennesker samt småbørnsfamilier.

Stranden har store bølger, og er derfor ikke just børnevenlig. Langs hele kyststrækingen finder du afslappede strandbarer med sækkestole og gynger, små caféer samt et par festlige beach clubs – hvor af de mest populære er Finn’s og The Lawn.

 

Når det kommer til spisesteder, har Canggu et verdenklasse udvalg af sunde, økologiske steder – det er faktisk generelt gældende for de fleste større byer på Bali.

Min klare favoritsteder, særligt til frokost og morgenmad, er følgende:

Crate café

The Common

Deux ex Machina

Nude

Silk Road

The Shady Shack

 

Der findes også massere af gode shoppe muligheder i Canggu, især hvis du er på udkig efter trendy badetøj eller bohemde kjoler. Jeg var især vild med “Magali Pascal”, som kører en lidt Isabel Marant agtig stil samt swimwear shoppen  “The Beach Store”.

Og sidst men ikke mindst, så und dig selv en halv dag på Spring Spa. Jeg fik både massage, bodyscrub, manicure og pedicure for under 600 kr.

Ubud:

Vi tilbragte 2 dage i Ubud – den ene dag med sightseeing formål og den anden i det mere spirituelle hjørne. Ubud ligger inde i landet, er kendt for at være det ægte, grønne og frodige Bali, som året rundt tiltrækker yogi’s fra alle verdenshjørner.

Første stop var ved det smukke vandfald Tegenungan lidt udenfor Ubud, jeg synes helt bestemt, det er et besøg værd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derefter tog vi indtil det centrale Ubud, hvor man med fordel kan ligge vejen forbi Lotus templet samt kigge i de mange små butiksgader eller besøge det hektiske Ubud Market.

 

 

 

 

På hjemvejen vandrede vi i byens omkringliggende smukke rismarker og sluttede af med kaffe, te og chokolade smagning hos Luwak Coffee Plantage.

 

 

  Det andet besøg til Ubud var kun Jesper og jeg. Vi startede dagen ud med morgenmad på Alchemy, herefter en yoga time på det famøse “The yoga barn” efterfulgt af frokost på Atman Kafe.

 

 

Dagen sluttede vi af med feriens ultimativt mest unikke oplevelse – nemlig hos en af Balis mest lovpriste healere. Han hedder Pak Man, han her ingen hjemmeside og hans adresse er ikke en del af Google Maps. Du finder ham via anbefalinger og bliver kørt til hans hjem bagpå en lokal’s scooter. Jeg kan ikke fortælle så meget mere, end at man skal opleve ham og hans kunnen. Effekterne af mit besøg hos ham, sidder stadig i min krop.

Nusa Lembongan:

Øen “Nusa” er en mindre ø, som man sejler til fra kystbyen Sanur. Sejlturen tager ca. 40 minutter i en sådan fart over bølgerne, at jeg på et tidspunkt troede, jeg skulle dø. På Nusa er der smukke hvide sandstrande, stille vand, dykker muligheder og små luksus hytter. Jeg gad godt prøve at bo der et par dage – og mærke den ægte ø-ro.

Vi spiste en lækker frokost på Mola-Mola house lige ved stranden.

 

På landsiden tæt på Sanur sluttede vi dagen af på “Turtle island”, det er et frivilligt center, der har til formål at redde havskildpadder. Entreen og rundturen er gratis, som tak adopterede Alba en skilpadde, som hun kaldte Molly. Den lever nu, forhåbentlig, i bedste velgående på en balinesisk strand somewhere.

 

 

Det knap så fede:

Blot for ikke at skuffe nogen, må jeg også hellere for en god ordens skyld nævn det, som vi ikke lige synes var så fedt ved rejsen. Der er fugtigt, meget fugtigt. Mit hår lignede en katastrofe det meste af ferien. Det er vilde hunde og firben over alt – sidstnævnte er også indenfor, det kan ganske enkelt ikke undgåes. Endelig er der mange steder på Bali ret så beskidt, da de langt fra har de samme renovations og genbrugs – standarder, som vi har i Danmark.

Jeg håber I kan bruge min Bali-guide, I er velkommen til at kontakte mig ved yderligere spørgsmål <3

Ingen kommentarer endnu

Lad os here din kommentar...

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Parfume on demand...