Torsdags-tip: Til kamp mod myggestik

Snart som mor til 2…

Søde læsere,

Det er lidt uheldigt, jeg starter op mod 50% af mine indlæg med at undskylde for stilheden på bloggen – denne gang ingen undtagelse. Men husk jeg stort set opdaterer på Instagram dagligt.

I hvert fald er vi nu kommet ned i gear i sommerhuset, hvilket har været enormt tiltrængt for min efterhånden ret så pressede højgravide krop. Fra min plads i skyggen på solsengen slog det mig pludselig, at jeg om godt 2 uger er mor til hele 2 børn.

Altså det er jo ikke fordi, at bulen på maven ikke er en konstant påmindelse om det, men virkeligheden kommer bare tættere og tættere på. Og så er det, jeg bliver ramt at semi paniske tanker såsom; Har jeg nok kærlighed, omsorg og overskud at dele ud af til to guldklumper? Vil jeg få det samme tætte forhold til lillebror som Alba og jeg har? Hvordan bliver vores hverdag med en 4-årig og et spædbarn? For ærligt, så har jeg stort set glemt (læs: fortrængt) alt om, hvordan det er at være mor til en baby.

Søvnundersskuddet klarer jeg nok, for den sidste måned har mavesyre, en sparkende baby og sommervarme holdt mig vågen til langt ud på natten. Det er mere alt det andet – amning, bleskift, rutiner alt sammen mens storesøster jo ikke skal glemmes i babyboblen.

Vi har forsøgt så godt muligt, at forberede Alba på at blive storesøster. Umiddelbart glæder hun sig helt vildt og tæller hver dag, hvor mange dage der nu er til termin. Men samtidig er hun også en rigtig mors-pige. Faktisk i en sådan grad, at hun helst bare vil være klistret op ad mig døgnets 24 timer. Så der kommer helt sikker en reaktion, når det går op for hende, at lillebror bliver lidt af en tidsrøver af mors tid – i hvert fald i starten.

Men hey, vi er jo ikke den første familie der udvider med et yngre medlem, så det skal selvfølgelig nok gå det hele. Hvis der er nogle fleregangs-mødre på linjen, må I meget gerne dele ud af gode tips og tricks…

I mellemtiden vil vi lade Alba nyde de sidste uger som enebarn og tilbringe endnu en dag på stranden i det fantastiske sommervejr.

// Marlene

2 kommentarer

  • Line

    Skaf dig en vikle! Så kan man ordne mange ting og lege med den store, mens den lille bare hænger og er tæt på..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdags-tip: Til kamp mod myggestik